Периодичното гладуване - сваля килограми и удължава живота

Ето в какво се състои метода...
23 авг 2019 19:15, Дарена Найденова
13
Периодичното гладуване - сваля килограми и удължава живота
Снимка: pexels.com

Периодичното гладуване набира все по-голяма популярност сред хората, желаещи да свалят излишните килограми. Те използват мето както за отслабване, така и за подобряване на здравето и промяна в начина им на живот. Много проучавния показват, че този начин на хранене има положителни ефекти върху тялото и мозъка и дори може да удължи живота.

Ако все още не сте запознати с метода, ето в какво се състои той. Периодичното гладуване е хранителен режим, който съдържа в себе си периоди на глад и хранене. В него не се казва какви храни трябва да ядете, а по-скоро кога трябва да похапвате. Има различни периоди на гладуване, но най-популярните са 16-часовите. Те се правят два пъти в седмицата. Някои хора избират да останат без храна и 24 часа, но това не е за всеки.

Чрез периодичното гладуване, човек се научава да живее без храна за дълъг период от време. Всъщност, гладуването от време на време е по-полезно отколкото похаването на 3-4 ястия всеки ден. Различните вариации на метода се базират на това колко време трябва да оставате без храна.

Например, методът 16/8 формира режим, в който трябва да пропускате закуската и да хапвате през 8 часа. Тоест, ако обядвате в 13:00, вечерята ви трябва да бъде точно в 21:00. След това гладувате в продължение на 16 часа. Така тялото привиква към определените часове за хранене и не изпитва глад между тях.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма правила, които да важат за всички. Всеки човек е програмиран различно. Важно е да се храни умерено и никога да не преяжда. Качествената и разнообразна храна подобрява качеството на живот.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пише се"Учуди", а не "Очуди"!
10
5
 
3
 
! Отговори
Бай Ганьо 2 преди 4 години
Че то ако не ям захарни и тестени изделия какво остава?Трева ли да паса?Нямам намерение да живея до 100 години.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Новини с таг "удалжаване на живот"Какво е това удАлжаване на живот, скъпи братя журналисти? :(((
8
0
 
11
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
Единствено отказването от захарни изделия няма да доведе до желаното отслабване. Трябва да се спрат и тестените изделия. В организма те се преобразуват по същия начин както и захарта.
7
0
 
12
 
! Отговори
До 7: преди 4 години
Темата за захарта е много дълга.Гледал съм американски филм, където бе показано как компаниите произвеждащи такива изделия са плащали на лекари, учени и дори ФДА да не включват захарните продукти като опасни за здравето. Да не говорим колко захар има в Кола-та.Консумацията на захар води да диабет и предразполага към ракови заболявания.Проблемът е, че при консумация на захар се отделя допамин и човек чуства удоволствие. Хората се пристатяват по-лесно към захар отколкото към леките наркотици.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТо само килограмите да бяха проблемът на захарта. Някои не дебелеят от захар и си мислят, че е ОК да ядат този ***.
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като начало откажете захарните продукти напълно. Само това. Ще се очудите след това как сте отслабнали без съществена разлика в режима си.
4
0
 
14
 
! Отговори
Miro преди 4 години
Като хапваш чипс, дюнери и пасти по цял ден интърмитънг фастинга няма да ти помогне. Идеята е също да не консумираш захар, рафинирани продукти като брашно и тн, докато фастваш, но тази статия излиза години след като това нещо стана популярно, който се е интересувал знае, който не знае, а иска може да прочете навсякъде.
3
6
 
7
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
Може и по едно шамарче от време на време. Освежава ума чудесно.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименИ аз съм така. Преди го правех по навик, а откакто последните години излязоха разни интересни изследвания по въпроса, взех да съм по стриктен. Обаче това не е за отслабване, защото идеята е да се яде обичайното количество, но в кратък период. Уж имало и отслабваш ефект, но май не толкова силен. Отслабването зависи от много фактори - какво ядеш, физическа активност, гени... Познавам хора, които ядат 1 път на ден и са едрички развалини щото са атрофирали пиячи и пушачи.
1
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Познавам хора, които само по изключение ядат след 18.00 ч.Ако такъв човек става сутрин в 8.00 ч. и до 10.00 ч. не хапва нищо, ето ти 16 часа. Някои пък изобщо не закусват, просто така са свикнали. Не са един и двама тези, които живеят на такъв режим, без това да им коства някакви усилия. Наистина, сред тях има стройни, но има и пухкави.Затова мисля, че е от голямо значение колко се движи човек, какъв е метаболизмът му и дали генетично не е предразположен към напълняване.